fbpx
0800 330 777
Безкоштовно по Україні

Що робити коли стоїш в пробці?

Назад

Що робити коли стоїш в пробці?

Ух і наболіла це тема. Скільки нервів було витрачено, скільки “красивих” слів сказано на адресу інших водіїв, скільки геніальних думок прийшло в голову саме в цей час …

Ця стаття допоможе Вам перенестися в знайому атмосферу роботи двигунів на холостих обертах, миготіння поворотников, гучних сигналів, нецензурних виразів, виснажливих очікувань і побачити там щось прекрасне, нові можливості і веселі забави, на які Ви б ніколи не пішли в звичайній метушні.

Кожна людина, що живе в місті стикалася з цим. Сидячи в автомобілі або в автобусі, всі хоч раз потрапляли в пробку і застрявали там на 2-3 години. Так що ж робити, якщо ця доля все таки наздогнала вас.

Варіантів вбити час, зайняти чимось себе існує ціла купа, і ми не зможемо все перерахувати. Але починаючи з найсерйозніших і закінчуючи найбільш кумедними, творчими і навіть абсурдними, ми розглянемо варіанти, що ж робити коли стоїш в пробці.

Включити аудіокнигу

Так, час проведений в пробці можна використовувати і для свого розвитку. Скачайте або купіть кілька аудіокниг і через півроку Ви вже розбиратиметеся в теорії походження молекул, вивчите історію цивілізації і причини загибелі міст Майя, відкриєте секретні можливості свого мозку або що-небудь інше.

Але це, погодьтеся, набагато цікавіше ніж бурчати на повільного водія спереду, несправедливого таксиста або з усією силою тиснути на сигнал.

Багато хто скаржиться на брак часу, щоб вивчити іноземну мову. Пробка – відмінна можливість виправити це. Курси всіх популярних мов можна легко знайти на просторах інтернету і завантажити собі. Вчіться, адже це ніколи не пізно.

Навести порядок в салоні

Відмінна можливість перевірити наявність сміття в кишенях дверей, зібрати його в купу, а потім викинути. Або поритися в бардачку, виявиться, що там багато всього цікавого, а також є можливість знайти загублену зарядку або якийсь документ.

При більш серйозному підході до збирання можна протерти вологою серветкою пил або прибрати сліди обіду в машині. Це здорово вас відволіче і подарує Вам чистоту і царський затишок.

Зателефонувати кому-небудь

Можливо в метушні Ви забули подзвонити комусь із близьких людей, зараз з’явилась така можливість. Згадати давніх друзів, з якими так довго не спілкувалися, можливо колишніх колег по роботі. Використовуйте даний момент для зміцнення відносин з людьми.

А якщо у Вас є знайома людина, яка не дає вставити слово в діалог, так саме час набрати його номер. Такі люди швидко розвіють Вашу тугу і одноманітність пробок.

Поспілкуйтеся з іншими “мучениками”

Коли пробка вже зовсім глуха, можна вийти з машини і трохи подихати повітрям. Зовсім свіжим його не назвеш, але вдихнути на повні легені разок можна.

Як не дивно, пробка – прекрасний привід вийти і поспілкуватися з іншими водіями, познайомиться ось з тією красунею або обговорити всю тяжкість життя у великому місті з однодумцями.

Бачив як одна дівчина написала свій номер телефону на листочку і приклеїла його на бокове скло. Час від часу деякі сміливці дзвонили їй, махали руками з інших автомобілів, обговорювали з нею всіх і вся. Нудьга в пробці була повалена.

Придумати план по завоюванню світу

Звичайно, це умовний вираз, але подумати про щось високе, сенс буття, або цілі в житті можна.

Уявіть собі погану погоду, за вікном дме вітер, йде дощ, а в машині тепло, затишно, грає розслаблююча музика і потік думок спливає десь в дитинство або в щасливе майбутнє. У повсякденному житті на такі моменти не завжди є час, а тут, в пробці, саме місце подумати.

Займіться фінансовими справами

Дістаньте свій щоденник або просто блокнот в якому Ви записуєте всі плани, ідеї та нагадування. Перегляньте його уважно, можливо Ви щось втрачаєте і ще не пізно це зробити. Якщо Ви користуєтеся телефоном або іншими високотехнологічними штучками для цієї мети, переглянете їх.

Складіть план на майбутній день або навіть на цілий тиждень. Можливо потрібно поставити важливі нагадування, спланувати зустрічі або поспілкуватися з колегами по всіх хвилюючих питаннях.

Легкі вправи

Стоячи в глухий пробці більше години, можна непогано розім’ятися і зробити кілька вправ для підняття тонусу, подолання сну і відновлення бадьорості за кермом. Звичайно, кілька спортивних рухів не зроблять з Вас залізного Арні, але результат буде відчутний.

Рекомендуємо почати з таких вправ: розімніть плечі, зробіть нахили головою вправо-вліво, вперед-назад, покрутіть кистями рук. Також корисними будуть і вправи для очей.

Якщо вже зовсім важко сидіти, вийдіть з машини і згадайте шкільну фізкультуру. Кілька помахів руками і нахилів прискорять серцебиття, в результаті кров буде швидше доходити до голови, що підвищить Вашу мозкову активність.

Посидьте в телефоні

Практично у кожного є якийсь гаджет, в якому можна непомітно вбити час. При чому як і в пробці, так і в той час, коли потрібно робити щось корисне.

Перебрати фотки на телефоні, розтерзати всі доступні соціальні мережі, або в кінці-кінців подивитися фільм. Можливостей провести час в телефоні або планшеті є маса, потрібно тільки вибрати найбільш цікаве вам.

Заспівайте щось

Так як практично в кожному автомобілі грає постійно музика, не пропустіть можливість від душі видати кілька серйозних нот. І не дивіться на те, що думають інші. Ви співаєте для себе. Від душі. Насолоджуйтеся цим моментом. Це здорово піднімає настрій, причому не тільки Вам.

Якщо Ви більше впевнені в собі, відкрийте вікно і до Вас зможуть приєднатися ще інші водії. Вийде дуже цікаво, особливо для перехожих повз пішоходів.

 

Продайте своє авто

Як говорить народний жарт – “Якщо Вам примудрилось потрапити у велику пробку, продайте свій автомобіль, і купіть той, який знаходиться ближче до світлофора”.

Вивчіть конструкцію кулькової ручки

Чого тільки не зробиш коли тобі нудно. Точно так само як і в шкільні роки, за партою, розберіть ручку і складіть її назад. А тепер спробуйте зробити це на час. Напевно наступною Вашою дією буде пошук пружинки від ручки, так що будьте уважними і дивіться краще на дорогу.

Висновок

Пам’ятайте, будь-яка пробка не вічна, і коли-небудь вона закінчиться. Не втрачайте нервів через дрібниці, є набагато цікавіші варіанти як провести свій час. Щось корисне або абсурдне, будь-яка дія набагато краще нервів і триповерхових слів.

Підводячи підсумок, ми радимо робити те, на що не хочете витрачати своє життя, коли пробка закінчиться.

 

Подібні статті