fbpx
0800 330 777
Безкоштовно по Україні

Як вибрати надійний автоломбард

Назад

Як вибрати надійний автоломбард

Ринок автоломбардів збільшується з кожним роком в середньому на 15%. Зростає не тільки кількість компаній, але і спектр їх послуг. Зараз можна отримати гроші не тільки під заставу вантажного або легкового авто, а й мотоциклів, спецтехніки, водного транспорту. Але якщо одні організації розвиваються і виходять на європейський рівень обслуговування, то інші – закриваються, не утримуючись на ринку і року.

Як з великої кількості автоломбардів вибрати надійного помічника для виправлення своєї фінансової ситуації?

Критерії вибору надійного автоломбарду

Документація

Вибираючи надійний автоломбард, необхідно звернути увагу на документацію організації. Професійна компанія повинна мати всі установчі документи, копії яких на вимогу пред’являються співробітниками організації клієнтам. Якщо цього не відбувається, до такого автоломбарду не варто звертатися за кредитом.

Професіоналізм співробітників

Тут все банально просто – ввічливість і професіоналізм в коментарів не потребують, як і протилежний тип поведінки. Менеджер повинен відповісти на всі ваші запитання і порадити максимально відповідну вам програму кредитування і пояснити всі деталі. Якщо ж спільно з дилетанства йде нав’язування непотрібних послуг і невигідних умов, то і розглядати таку компанію в якості свого кредитора не варто.

Наповнення кредиту

Для оцінки вартості транспортного засобу береться не тільки його ринкова вартість, а й ліквідна. Крім цього, в облік береться відсоток зносу авто під час користування кредитом. Основні критерії оцінки транспортного засобу:

Після оцінки стану автомобіля експерт, як правило, в оцінці вартості орієнтується на особливості ринку регіону, в якому розташована компанія. Чим надійніше і сумлінніше компанія, тим більшу суму вона пропонує клієнту.

Процентна ставка

При виборі надійного автоломбарду не варто брати до уваги компанії, на банерах яких красуються «1-2%», а то й зовсім чарівні безвідсоткові кредити. Звернувшись в такі «щедрі» компанії, ви тільки витратите даремно свый час: заявлені відсотки до моменту підписання договору виростуть до позначки 8-10, з аргументацією неліквідності транспортного засобу, зношеності і ще безліччю необ’єктивних причин. Автоломбард – це не благодійна організація, чесна компанія не може запропонувати менше 3%.

Терміни оформлення угоди

Алгоритм отримання кредиту в різних компаніях виглядає по різному, і може значно розтягуватися в часі. Але можна виділити основні етапи угоди:

Від того на скільки злагоджено працює команда і на скільки відточений процес сильно коливається термін видачі кредиту. Також, в деяких компаніях доведеться покататися по місту, так як вони залучають не штатних фахівців. Великі автоломбарди виконують все на місці і за короткий час (1-2 години).

 

Прозорість і повнота договору

Підписуючи договір позики, необхідно звернути увагу на наступні пункти:

1. Реквізити сторін

2. Інформація про предмет застави

3. Виплата відсотків – цей пункт заслуговує пильної уваги при виборі надійного автоломбарду. Повинна бути вказана:

4. Грошова одиниця позики

5. Штрафні санкції

Додаткові платежі і умови

У деяких компаніях процентна ставка занижена, але введені додаткові платежі. Щоб вибрати надійний автоломбард, перевірте наявність таких платежів. Наприклад, стягується комісія за всі операції в касі підприємства. Крім цього, деякі організації проводять платну експертну оцінку транспортного засобу або вводять обов’язкове страхування – всі ці моменти необхідно враховувати, інакше отримана в результаті сума застави з вирахуванням всіх платежів вас не порадує.

Вік компанії

У сфері заставного кредитування теж є фірми-одноденки і аферисти, які прагнуть обдурити клієнта, відібрати транспорт і т д. У зв’язку з цим, задаючись питанням: «Як вибрати надійний автоломбард», варто звернути увагу на термін роботи організації.

Великий досвід роботи в сфері кредитування – значний плюс для цього бізнесу. Якщо компанія довгі роки надає послуги подібного роду, то це показник не тільки її стабільного фінансового становища, а й надійності для потенційного клієнта – такі організації заслуговують довіри.

Презентабельність офісу

Найчастіше скоротити кількість у виборі потенційного кредитора може візит в офіс. Якщо він не тільки чистий і комфортний, а й презентабельно оформлений, має відповідні розпізнавальні знаки, борди, логотипи, то ви на правильному шляху процесу пошуку надійного автоломбарду. Але вам краще відразу піти, якщо приміщення офісу більше схоже на покинутий склад, облагороджений «на швидку руку» – напевно ви потрапили в компанію-одноденку.

Репутація

Відгуки клієнтів основний фактор, що формує репутацію будь-якої компанії. Кредитування під заставу – ніша високо конкурентна, і багато компаній зловживають штучним написанням коментарів, як позитивних на свою адресу, так і негативних на адресу конкурентів. Тому, варто обережно ставиться до текстових коментарів, як позитивним, так і негативним. Кращий спосіб знайти достовірну інформацію – це запитати у своїх знайомих або людей, які вже користувалися подібними послугами. Якщо таких немає, зверніть увагу на відео відгуки, підробити їх складніше ніж текстові і в більшості своїй вони правдиві.

Отже, ознаки недобросовісної організації:

Ми постійно аналізуємо ринок і підготували для Вас найвигідніші умови кредитування. Якщо до питання вибору надійного автоломбарду ви підійдете з усією серйозністю і скрупульозністю, то в підсумку неодмінно зверніться в нашу компанію.

Cronvest бажає Вам вигідних угод і гарантує абсолютну безпеку і надійність.

Подібні статті