fbpx
0800 330 777
Безкоштовно по Україні

Інформація про доходи в кілька кліків iGov

Назад

Інформація про доходи в кілька кліків iGov

У всіх українських громадян з’явилася можливість через сервіс iGov отримувати доступ до інформації про свої офіційні доходи, причому дана послуга буде надаватися користувачам абсолютно безкоштовно. Інформацію про це озвучив Дмитро Дубілет, який раніше очолював в «ПриватБанку» IT-дирекцію.

Новий сервіс доступний на всій території країни в цілодобовому режимі, при цьому його інтерфейс максимально спрощений, і дозволяє отримати всю необхідну інформацію після натискання всього декількох кнопок.

Отримання інформації, яка запитується передбачає наявність у користувача ЕЦП (Електронний цифровий підпис), причому поки сервіс працює тільки на персональних підписах, і не поширюється на підписи посадових осіб. Надалі цей недолік може бути усунутий розробниками.

У поширеному через соціальну мережу Facebook повідомленні наголошується, що дана послуга сьогодні затребувана серед українських громадян, а відсутність плати за її надання зробить сервіс популярним серед жителів країни. Реалізувати її вдалося після проведення величезного обсягу робіт, який дозволив провести інтеграцію сервісу з базами даних національної податкової служби.

Процедура запиту інформації не передбачає складного набору дій, і зводиться до заповнення спеціальної форми, в якій вказується персональна інформація про користувача системи, що запрошує інформацію про власні доходи. Також від заявника потрібно вказати часовий інтервал, за який він хоче отримати дані (база даних містить відомості, починаючи з початку 2014-го року і пізніше).

Відповідь приходить на електронну пошту, причому в деяких випадках його можна отримати вже через десять хвилин. Максимальний термін відповіді не перевищує одного – двох днів. Розробники послуги відзначають, що поки передбачається можливість отримання відповіді тільки в форматі листів на електронну пошту, але в подальшому з метою підвищення рівня зручності для громадян може з’явитися і можливість отримання інформації на паперовому носії.

Подібні статті