fbpx
0800 330 777
Безкоштовно по Україні

Ризики при здачі автомобіля в автоломбард

Назад

Ризики при здачі автомобіля в автоломбард: 5 важливих моментів

Кредит під заставу авто – досить проста і, в цілому, безпечна процедура. Але, на жаль, на ринку фінансових послуг часто зустрічаються нечесні гравці, угоди з якими можуть закінчитися втратою автомобіля або великої суми грошей.

Перш, ніж підписати договір і залишити автомобіль на стоянці автоломбарду завжди варто переконатися в надійності установи, з якою ви збираєтеся співпрацювати. Нижче ми коротко розглянемо, на які моменти варто звертати увагу при оформленні позики, щоб уникнути неприємностей.

Як обманюють автоломбарди: що треба знати

Перш за все, при оформленні договору потрібно переконатися в тому, що автоломбард є офіційною організацією, у якої є вся необхідна документація. Крім цього, є ряд питань, в яких треба бути особливо уважним і обережним:

  1. Перед оформленням угоди автоломбард приховує точні умови кредитування або не дозволяє детально ознайомитися з текстом договору. В цьому випадку є ризик того, що в поспіху клієнт втратить деякі важливі деталі, які в майбутньому дозволять автоломбарду забрати машину.
  2. Автоломбард вимагає оплати будь-яких послуг ще до отримання кредиту. Це може бути платна оцінка авто, оплата за послуги оформлення і т.д. Найчастіше це говорить про те, що ломбард намагається отримати хоч якусь вигоду з клієнта, якому найімовірніше відмовлять у позиці. У чесних автоломбардів попередня оцінка проводиться безкоштовно, а платні послуги включаються в тіло кредиту.
  3. Приховані платежі або комісії. Деякі нечесні організації можуть нарахувати одноразову, але досить велику суму, про яку позичальник дізнається вже на заключному етапі операції. У цій ситуації розрахунок йде на те, що клієнт не відмовиться від угоди, тому що вже на оформлення документів витрачені нерви і час.
  4. Оформлення страхового поліса, який за фактом виявляється фіктивним. У нечесних автоломбардів клієнта можуть зобов’язати оформити «липову» страховку прямо на місці, за яку він викладе досить велику суму.
  5. Відсутність можливості дострокового погашення кредиту. У цьому випадку клієнтові свідомо нав’язують чималі додаткові витрати, адже на залишок суми позики щомісячно нараховуються відсотки за користування кредитними коштами.

Стоянка автоломбарду: на що звернути увагу

Якщо, після оформлення кредиту, ви залишаєте машину в автоломбарді, то слід вимагати дотримання таких умов:

Ми перерахували найпоширеніші нюанси, за якими можуть ховатися потенційні ризики для тих, хто вирішив оформити кредит під заставу авто. Тим не менш, ми рекомендуємо завжди ретельно оцінювати плюси і мінуси автоломбарду, в який ви вирішили звернутися.

Подібні статті